viernes, 24 de junio de 2011

Ja som a casa!!!! Els ultims dies

Ara que ja som a casa abans de fer el resum general del viatge explicarè el que varem fer desde Tana Bru fins a casa.
El dillums dia 13 amb dia  solejat devantde l'hotel teniem una gasolinera i encara que nomès haviem fet 100 km vaig decidir omplir el diposit... menys mal! desde Tana Bru fins a Karasjok de la carretera E-6 que es la mès importants de Noruega no varem trobas CAP gasolinera....115 milles.. quasi 200 km i ademès era festa Nacional el dia de les Confirmacions... gent vestida amb el vestit tipic...etc.
A Karasjok varem visitar l'espai dels SAMIS, ens va atendre una noia de mare asturiana molt simpática. Es interesant visitar la seva cultura, es petit, fan una petita pelicula...etc i et conviden a una cafè on pots parlar amb alguns d'ells nosaltres varem parlar amb dos joves Samis, del Barça!!!! i ens van explicar coses sobre la seva vida : Aprenen i parlen Sami a casa, el Norueg o Fines a l'escola... Us sona?  tenen cultura i costums propis.... us sona? , orgullos de ser Samis .....us sona? ja  explicarem...
La noia asturiana ens va dir que no feia falta parar a Inari que ens aconsellava anar a Saariselka i allá varem anar després de parar a Inari, l'amo del hotel molt simpátic i el lloc preciós, després varem visita Ivalo, famós per les seves carreres de trineus i a Saariselka un hotel maco, molt barat...35€ menys que a inari i habitació amb Sauna!!!!
Dia 14 bon temps, carretera i manta cap abaix ja haviem decidit anar a Helsinki en lloc de Stockolm i sense donarnos compte varem fer 500 km fins a OULU, a mitja tarde ja erem al Hotel Apollo de Best Western molt be també i habitació també amb sauna... quin poble més bonic, molta gent jove , una plaça amb bars i llocs de menjar ...etc, un tomb per la ciutat, sopar a la plaça i cap a dormir de dia, amb sol eren les 11!!!Es un poble precios, molta gent jove i amb bon temps.Una gran plaça plena de gent i bars.
Dia 15 Sortim de OULU amb bon temps i mica en mica es va embolicant, voliem arribar a Helsinki però al pasar Lathia sortim de l'autopista i comencem a buscar hotel... tot ple, desde un Relais Chateaux molt maco,també ple, ens diuen que no anem a Helsinki que tenen concert de BON JOVI i està tot ple, ens aconsellen tornar a Lathia i ells mateixos ens reserven hotel, total mitja volta i 50 + 50 : 100 km més amb pluja... es l'unic dia amb problemes per dormir però l'hotel molt be,abans de sopar baixo a la sauna, creia que era mixta i no!!!!!, però el relax va anarme molt be.
Dia 16 Lathia Helsinki...nomès 100 km , anem cap el port i ens trobem un senyor embotellament  pero nosaltres buscavem el port per veure si teniem bitllet o no pel Ferry i quin ferry agafavem ,Helsinki preciós amb la moto donant tombs fins que mès perduts que la una va posarse al meu costat una Road King i em pregunta Are you lost? li dic que si i varem parar, va preguntar on era la terminal per telefon i resulta que es una nova a les afores... ens va acompanyar!!!! Solidaritat motera!
Volem agafar una cabina i resulta que nomès en tenen de compartides per lo que decidim agafar butaca i ja veurem.Va anar perfecte tenien uns grans salons amb TV i sofas que ens van anar perfectes per dormir.
El viatge es preciòs la sortida de Helsinky una bahia-fiord ple de petites illes amb un sol fantastic a la coberta era un plaer.
Anem a un poblet petit del costat, preciòs, dinem i cap al Ferry i a la cua trobem un matrimoni Italia que han trobat cada dia pluja! i una parella d'alemanys amb dos motos un de  70 anys i el seu gendre molt simpátic.... continuara.
L'entrada a Travemunde es preciosa es una ciutat portuaria amb grans vaixells de luxe, iots...etc
En arribar agafem la moto i autopista cap a baix fins que parem a una benzinera i començava a ploure, al preguntar on podiem parar a dormir ens diu la caixera que a cap lloc que darrere la benzinera hi ha un hotel i que no fesim el boig!!! gran consell ens varem quedar a dormir i molt be.

No hay comentarios:

Publicar un comentario